Kan et vegansk kosthold forbedre allergier? Dette parets erfaring sier ja

 

Vi har tidligere delt historier om dramatisk forbedring av astma etter opphold på Fredheim. Denne uken fortsetter vi dette temaet og deler historien om et ektepar hvor mannen uventet forbedret sin astma og allergi etter å ha gått over til et vegansk kosthold etter et opphold på Fredheim. Historien deres ble opprinnelig skrevet ned av Randi Sømme.

Ekteparets historie

Et av ekteparene som deltok på Steps4Life, Daniel og Edel-Margrethe, har vært gjester hos oss flere ganger. Første gjesteopphold var i juli 2012 sammen med et vennepar som hadde anbefalt Fredheim på det varmeste. De så på det hele som en forebyggende investering og kom ikke fordi de var «syke» - de visste faktisk ikke engang at det var veganmat som ble servert. Deres ønske var å ha en avslappende ferie hvor de fikk ladet batteriene.

An illustration containing flowers, pills, astma inhaler and lungs

Ferie ble det, men de fikk også mye annet med seg. Gjennom foredragene fikk de kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og helse, og de fikk et sterkt ønske om å legge helt om på kosten for å ta vare på helsen. Som sagt, så gjort. De reiste hjem og fortsatte med det de hadde lært. At dette kunne ha positiv innvirkning på allergien/astmaen til Daniel hadde de skjønt på Fredheim, men at han skulle bli såpass mye bedre hadde de hverken forventet eller drømt om. Allerede i september kunne han trappe ned på medisineringen.

Da våren kom etter en medisinfri vinter, var det ikke lenger behov for å finne frem pillene igjen. Borte var mannen med rennende øyne/nese og kløende hals - som helst ville være inne og som ikke kunne sitte sammen med de andre på gressplenen eller klippe plenen. Ja, kona opplevde å få en helt «ny» ektemann - det ble et helt nytt liv og en ny hverdag med en mann og far som kunne være sammen med familien igjen og som ikke lenger var irritabel.

Older couple walking on forest road

Nå er de veganere på tredje året og er svært glade for det. Tenk så flott - en helt uventet helsegevinst ved å følge opp det de lærte under et Fredheim-opphold!

Steps4Life var for dem et spennende alternativ til et vanlig 12 dagers opphold. De satte stor pris på aktive dager med ekstra tett oppfølging, men tenker at en slik komprimert helseuke kanskje passer aller best for yngre mennesker som ikke har så mye fritid til disposisjon.

Avsluttende tanker

Det er overraskende hvor ofte man opplever forbedringer på uventede områder. De endret kostholdet for generell helse, men oppdaget uventede fordeler. Hvis du ikke allerede har gjort det, les også historien om to astmatikere som fikk dramatiske forbedringer. Lærdommen fra dette er at vi ikke bør være redde for å prøve nye ting, spesielt når de innebærer liten risiko eller investering, som en endring i kostholdet.

Abonner på bloggen

Anbefalt videre lesning

Vi kan også anbefale disse bloggene for videre lesning!

Legg igjen en kommentar